Academia Start-up

În domeniul susținerii start-upurilor, CCI a RM a promovat o politică orientată spre dezvoltarea ecosistemului de afaceri din țară.

Conceptul de învățare participativă in cadrul Academiei Start-up este cheia succesului unei orientări extrem de practice a Centrului de formare antreprenoriala din cadrul Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova. Abordarea cuprinde accentul pe metodologiile de formare care permit facilitarea eficace, învățarea participativă și experiență și, astfel, conducând la o valorificare a cunoștințelor, aptitudinilor, dar și a dezvoltării personalității participanților vizați.

Metodele participative și instrumentele creative sunt folosite în cadrul tuturor modulelor, pentru a facilita învățarea pe subiecte antreprenoriale și alte conținuturi relevante.

Antreprenoriatul are două aspecte principale care influențează dorința și capacitatea de a începe o afacere proprie: mai întâi este vorba de factori interni, cum ar fi personalitatea și mentalitatea antreprenorului. În al doilea rând, factori externi precum societatea, piața și formarea – sunt factori importanți.

Ambele aspecte pot fi practicate și dezvoltate, pentru a obține un echilibru între abilități, cunoștințe și personalitate care vor ajuta și sprijini o afacere de succes. Un format de instruire care se concentrează pe o abordare participativă de învățare, cum ar fi Academia Start-up, va sprijini dezvoltarea propriilor abilități și capacitati, combinate cu cunoștințe profesionale și aplicări practice în cadrul sesiunilor de mentorat cu couch și practicanți de succes în afaceri pentru dezvoltarea cu succes a afacerii.

 

Greșeli în faza de pornire

·     Prea rapida lansare;

·     Lipsa planificării pe termen lung

·     Evaluarea greșită a cadrului / mediului;

·     Evaluarea incorectă a pieței;

·     Lipsa cunoștințelor despre ramură;

·     Evaluarea greșită a nevoilor de capital;

·     Abilități prea mici de administrare a afacerilor;

·     Lipsa cerințelor personale.

 

Greșeli după înființarea afacerii

Lipsa de planificare

·     Planificare financiara;

·     Politica de investiții;

·     Salariu prea mare pentru antreprenor.

Lipsa de prezentare generală

• Calcul;

• Fără adaptare la evoluțiile macroeconomice negative;

• Greșeli în organizare și creștere prea rapidă

• Schimbarea cadrului (Societatea!)

GRUP ȚINTĂ, BENEFICIARI

  • Vârsta pînă la 55 ani
  • Startupuri active, care au înființat afacere și doresc dezvoltarea ei;
  • Startupuri active, care au insuficiente competențe în afaceri;
  • Startupuri avansate

OBIECTIVE

  • stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii și îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.

SCOP:

Crearea unui cadru favorabil pentru valorificarea posibilitatilor actuale de dezvoltare economica a Republicii Moldova și a stimulării mediului de afaceri prin dezvoltarea de noi politici publice necesare relansarii economiei, reducerii somajului prin crearea de noi locuri de munca si stimularea spiritului antreprenorial.

Academia Start-up se organizează la solicitare și înscrieri permanente.

Informații și înscrieri: +373(22) 235294, 233286, 069800112, e-mail: [email protected]. Persoana de contact: Inesa Iordatii

Start-up AcademyPlanAnunt-1

Distribuie acest articol: