Proiectului „Reforma Structurală a Învățământului Profesional Tehnic în Republica Moldova”.

La data de 29 martie 2017, curent, la filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, s-a organizat o vizită de informare a unei delegații germane de nivel înalt în cadrul proiectului „Reforma Structurală a Învățământului  Profesional Tehnic în Republica Moldova”.

Delegația a fost condusă  de dl Daniel McCormack, responsabil pentru cooperarea bilaterala cu Republica Moldova in cadrul  Ministerului Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării al Republicii Federale Germania. De asemenea, la vizită au participat dl Ulrich Kleppmann din cadrul  Ambasada Republicii Federale Germania în Republica Moldova, reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), agenți economici și delegați din partea Școlilor Profesionale din regiune – participanți activi la implementarea programelor de cooperare duală în partea de nord a republicii.

În cadrul vizitei, Vicepreședintele CCI a RM, dl Mihai Bîlba a reiterat situația curentă și realizarile obținute, precum și pașii de viitor, pe care și-i asumă CCI în implementarea invatamantului profesional ethnic in sistem dual. Participanții Școlilor Profesionale împreună cu partenerii acestora din sectorul economic au prezentat etapele care au fost si urmeaza a fi realizate, dar și problemele, obstacolele cu care se confruntă.

In cadrul interventiei sale, dl. Daniel McCormack a apreciat activitatea partenerilor duali si implicarea CCI si a reconfirmat disponibilitatea din partea cooperarii germane pentru a sprijini in continuare aceste eforturi.

Distribuie acest articol: